Antti Kuosmanen

Kaikki blogit puheenaiheesta Musiikki

Muusikoksi opiskelusta

En sanoisi musikaalisuutta aistiksi, kuvaMusiikin opiskelu perustuu pääosiin klassisen musiikin eli museomusiikin pänttäämiseen. On siten vaikea nähdä, että opiskelussa olisi kyse ”itsensä tunnistamisesta”.  

Tieteen osalta kirjoittajat  oikeassa siinä, että peruskoulutasolla kyse on kulttuurin siirrossa, mutta täysin väärässä korkeakouluopintojen suhteen.

Sävellysten nimet ja laulujen sanat ovat musiikin kainalosauvoja.

 

Muusikkousko tappaa luovuuden: 

Gilberto Gil Finladia-talolla - kansa kaipaa karnevaalia

 

Gilberto Gil orkestereineen toi Brasilian musiikillisen auringonpaisteen hetkeksi keskelle Suomen kaamosta, täyttäen afro-latino-rytmeillä Finlandia-talon torstai-iltana 02.11.2017.

Joutavia jorinoita

Kuuntelin ja pidin, varsinkin sanoista. Laulu on hyvin ajankohtainen. Sen sanoittaja on kuulemma Veksi Salmi.

Miksiköhän radiossa ei soiteta tätä laulua enmmän?

https://

 

Musiikillinen ilotulitus juhlan kunniaksi Hyvinkään kirkko 28.5.2017 M. Gräsbeck

Hyvinkään kirkossa esitettiin 28.5.2017 Manfred Gräsbeckin säveltämä ja johtama Juhlakantaatti op.106 "Missa celebrandum:EXAUDI!" 8 solistille, 2 kuorolle, orkesterille ja uruille. Konsertin johti säveltäjä Manfred Gräsbeck.

Muistokirjoitus

Tämä on toistuva teema, joka tuli viimeeksi voimallisesti esille, kun David Bowie kuoli tai oikeammin, kun hän julkaisi  Lazarus-videon

Artistit ovat aikaisemminkin kuolleet tai miettineet kuolemaa. Johnny Cash ei ole koskaan kuulunut suosikkeihini, mutta hänen jäähyväislaulunsa,

Hurt, on unohtumaton. Monika tädin

tulkinta on myös hieno, mutta Mikael Wiehen sanoitus unohtumaton.

Irwin Goodmanin Häirikkö käännettynä

No niin. Nyt tuli tenkkapoo. Osasin kuulemma ulkopuolisten tarkkailijoiden mielestä kääntää Viikatteen biisin Ei enkeleitä suuremmille massoille uppoavampaan muotoon

Osaisitko itse kääntää suomibiisit maailmalle? Ole hyvä (παρακαλώ), tässä haasteesi:

Irwin Goodmanin biisi Häirikkö.

Lyö minut laudalta - ja lyö muut vähintäänkin ällikällä. Astaloista parhain.

Jos Suomi ei pelkäisi (viisu)menestystä

Suomen euroviisuedustaja valitaan huomenna Yleisradion järjestämässä Uuden Musiikin Kilpailussa (UMK). Toivottavasti katsot kisan - mutta osallistu sitä ennen tähän ajatusleikkiin: Mitäpä jos suomalaiset eivät pelkäisi menestystä?

UMK on siitä kiva konsepti, että se antaa uusille ja erilaisille esiintyjille mahdollisuuden päästä hetkeksi lavalle. Mutta Suomen ainoasta viisuvoitosta on jo yli 10 vuotta, eikä viisumenestys ole ollut sen jälkeen kovin kummoista. Jos UMK:n perimmäinen tarkoitus on valita Suomelle menestyksekäs viisuedustaja, on formaatti väärä.

Latin Grammy 2016

Tämän vuoden Latin Grammyt jaettiin taas Las Vegasissa torstaina. Espanjankielisen maailman megatapahtuman tulokset voidaan tiivistää kuten espanjalainen El País, että se oli kolumbialaisten juhla.

Elvis elää

Aina kun kuulen Elvis Presleystä, hymyilen kuten moni muu ja totean, että Elvis elää. Vitsi tai ei, kyllä se aika lailla pitää paikkansa, että Elvis elää ja tulee elämään omassa musiikissaan. Melkein jokainen Telluksen asukas tunnistaa Elviksen äänen. Elvis on kaikista laulajista se jonka musiikkia on myyty eniten koko maailmassa. 

David Bowie oli Kristus

David Bowie nousi taivaaseen ja selitti kuoleman arvoituksen viimeisellä musiikki- ja elokuvaesityksellään eilen.

https://

Julkaise syötteitä